Statskupp på Fiji

Militæret på Fiji har overtatt makten i landet, ifølge en militær sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hæren på Fiji har tatt kontrollen over politistasjoner, offentlige kontorer og andre nøkkelinstitusjoner i øystaten. (Foto: REUTERS/Tim Wimborne / SCANPIX)Hæren på Fiji har tatt kontrollen over politistasjoner, offentlige kontorer og andre nøkkelinstitusjoner i øystaten. (Foto: REUTERS/Tim Wimborne / SCANPIX)

Suva (NTB-Reuters-AFP): Landets demokratisk valgte statsminister, Laisenia Qarase, er avsatt, kunngjorde kommandant Frank Bainimarama på en pressekonferanse tirsdag kveld lokal tid. Tidligere på dagen ble det meldt at statsministeren var satt i husarrest.

Dette er det fjerde statskuppet på Fiji på 20 år.

Bainimarama har gjentatte ganger truet med å overta makten etter valget i mai fordi han mener regjeringen er korrupt. (©NTB)