Italia: Fotballskandalenes hjemland

Bølgene etter sommerens avsløringer om kampfiksing og juks blant italienske storklubber har såvidt rukket å stilne før en ny er på trappene. Nå er en rekke spillere satt under lupen for å ha gamblet u

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny fotballskandale rulles opp i Italia. På grunn av selvpåførte taklinger må Juventus denne sesongen spille i serie B. (Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo, ITALY)En ny fotballskandale rulles opp i Italia. På grunn av selvpåførte taklinger må Juventus denne sesongen spille i serie B. (Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo, ITALY)

Hele 21 italienske spillere er under etterforskning for mulig kampfiksing og ulovlig gambling. Stjernespillere som David Di Michele fra Palermo, og en av Italias helter under sommerens fotball VM, Vincenzo Iaquinta, er blant de som nå dras inn i en mulig ny italiensk fotballskandale. Også Milan-duoen Marek Jankulovski og Zeljko Kalac blir knyttet til saken.

Gazzeta dello Sport melder at etterforskere i Udine har satt av store ressurser for å finne ut av saken. Det skal ha blitt satset store summer på enkelte kamper blant italienske spillere. En av kampene det snakkes mest om er 1-1 oppgjøret mellom Reggina og Bologna i 2005.

Italia har blitt rammet av flere stygge kampfiksings- og korrupsjonsskandaler de seneste årene. Blant annet ble storklubben Juventus før denne sesongen fratatt sine to siste seriemesterskap, flyttet ned i serie B og måtte, etter noe frem og tilbake, starte serien med 9 minuspoeng. Alt på grunn av avsløringer om avtalt spill og dommerkorrupsjon.

Dersom noen av spillerne blir funnet skyldig og dømt risikerer de utestengelse i 18 måneder.