Israelske lærebøker må vise 1967-grensen

Både det høyreorienterte Likud-partiet og høyreorienterte religiøse jøder reagerer etter at Israels regjering har gitt instruks om israelske skolebøker skal vise grensen fra 1967.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningsminister Yuli Tamir (v) utstedte tirsdag en ordre om at nye israelske skolebøker må vise grensene fra før krigen i 1967. David Silverman / REUTERSUtdanningsminister Yuli Tamir (v) utstedte tirsdag en ordre om at nye israelske skolebøker må vise grensene fra før krigen i 1967. David Silverman / REUTERS

Utdanningsminister Yuli Tamir utstedte tirsdag en ordre om at nye israelske skolebøker må vise grensene fra før krigen i 1967. Dette er Israels grenser som er internasjonalt anerkjent. Grensene viser samtidig de okkuperte områdene Vestbredden, Golanhøydene og Gaza-stripen.

Ifølge Tamir er det bare på grunnlag av kunnskap om grensen før Seksdagerskrigen i 1967 at dagens elever og studenter kan forstå den politiske striden i området.

Likud bestemte tirsdag å fremme mistillitsforslag mot utdanningsminister Tamir og anklaget henne for å være «forpestet av venstreekstrem ideologi», melder avisen Jerusalem Post. En gruppe høyreorienterte rabbinere utstedte for egen del en ordre som forbyr bruk av bøker som viser grensen før 1967, melder avisen Haaretz. (©NTB)