Chavez gjenvalgt i Venezuela

Hugo Chavez er gjenvalgt som president i Venezuela med solid flertall, viser offisielle valgresultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hugo Chavez blir gjenvalgt som president i Venezuela, ifølge en valgdagsmåling. Foto: REUTERS/Jose Miguel Gomez/SCANPIX.Hugo Chavez blir gjenvalgt som president i Venezuela, ifølge en valgdagsmåling. Foto: REUTERS/Jose Miguel Gomez/SCANPIX.

Caracas (NTB-Reuters): Den venstreorienterte og frittalende presidenten utropte seg selv til vinner av valget, etter at foreløpige resultater ga ham en ledelse på over 20 prosent.

Da 78 prosent av stemmene var talt opp, hadde Hugo Chavez støtte fra 61 prosent av landets velgere, mot 38 prosent til hans utfordrer Manuel Rosales, ifølge tall fra Venezuelas nasjonale valgråd.

Det gir Chavez en ledelse som er umulig for Rosales å ta igjen. Resultatet samsvarer med en valgdagsmåling foretatt av et amerikansk byrå.

Dermed får 52 år gamle Hugo Chavez seks nye år til å videreføre sin såkalte bolivarianske revolusjon, og til å styrke anti-USA-fløyen i Latin-Amerika.

Chavez, som har vært Venezuelas president siden 1999, kritiseres av sine motstandere for å føre en autoritær politikk og for å knytte Venezuela for nært til Fidel Castros Cuba. Men han er populær blant Venezuelas fattige, fordi han har brukt oljeinntekter på helse, utdanning og sosiale programmer.

(©NTB)