Pål Enger vitnet om ukjente NOKAS-ranere

Pål Enger vitnet i NOKAS-saken mandag og fortalte om to hittil ukjente deltakere i NOKAS-ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Enger på vei ut fra rettssalen etter at han ble dømt for tyveriet av maleriet «Skrik». (Foto: Tor Richardsen/Scanpix)Pål Enger på vei ut fra rettssalen etter at han ble dømt for tyveriet av maleriet «Skrik». (Foto: Tor Richardsen/Scanpix)

Stavanger (NTB): Enger, som ble landskjent etter å ha stjålet Munch-maleriet «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i 1994, ville ikke opplyse navnene på disse to personene, men fortalte at det er snakk om barndomsvenner fra området rundt Tveita.

Han fortalte at han to ganger i tiden rundt ranet den 5. april 2004 ble oppsøkt av disse to personene med spørsmål om han vil bidra til å transportere penger og personer fra Stavanger til Østlandet. Han avslo tilbudet. Et års tid etterpå ble han igjen oppsøkt av de samme personene, denne gang med spørsmål om å hvitvaske penger.

- Jeg hadde en forståelse av at de hadde vært med på ranet, sa han.

Enger gikk til politiet med disse opplysningene i august i år. Årsaken var at han fryktet at han under to møter med de aktuelle personene på Moi i Rogaland kunne ha lagt igjen DNA-spor som ville bringe ham inn som mistenkt i NOKAS-saken, dersom de to personene ble tatt. (©NTB)