Kakekaster dømt til fengsel

24 år gamle John Waagaard er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha kastet en bløtkake på finansminister Kristin Halvorsen (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Kakekaster» John Waagaard er dømt til 30 dagers fengsel for å ha kastet en bløtkake i hodet på Kristin Halvorsen (SV). (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)«Kakekaster» John Waagaard er dømt til 30 dagers fengsel for å ha kastet en bløtkake i hodet på Kristin Halvorsen (SV). (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Oslo (NTB): Waagaard kastet kaka som en protest mot at Halvorsen tiltrådte som finansminister i fjor høst.

John Waagaard var tiltalt etter straffelovens paragraf 99, som omhandler forsøk på å hindre en statsråd i gjøre arbeidet sitt. Paragrafen, som opprinnelig er fra 1902, ble endret i 2000. Den har aldri før vært lagt til grunn i en rettskraftig dom. Waagaard var også tiltalt for legemsfornærmelse. Retten mente han var skyldig etter begge tiltalepunkter.

- Å kaste bløtkake mot en persons utildekkede nakke og hode er utvilsomt en legemsfornærmelse og som sådan en rettsstridig handling. Det neste spørsmålet er om kastingen av bløtkaken var egnet til å «hindre» statsråden i hennes virksomhet. Retten mener at dette spørsmålet må besvares bekreftende, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten påpeker at en slik handling vil sette statsråden ut av spill, fordi hun med bløtkake i håret og på klærne utvilsomt må ta en dusj omgående. Dermed får hun jo ikke gjort jobben sin.

Waagaard, som er student, slipper å betale saksomkostninger. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Bløtkakekasting inn i rettssalen
Forklarer kakekast bak lukkede dører