Kakekaster dømt til fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 år gamle John Waagaard er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha kastet en bløtkake på finansminister Kristin Halvorsen (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kakekaster» John Waagaard er dømt til 30 dagers fengsel for å ha kastet en bløtkake i hodet på Kristin Halvorsen (SV). (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)«Kakekaster» John Waagaard er dømt til 30 dagers fengsel for å ha kastet en bløtkake i hodet på Kristin Halvorsen (SV). (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Oslo (NTB): Waagaard kastet kaka som en protest mot at Halvorsen tiltrådte som finansminister i fjor høst.

John Waagaard var tiltalt etter straffelovens paragraf 99, som omhandler forsøk på å hindre en statsråd i gjøre arbeidet sitt. Paragrafen, som opprinnelig er fra 1902, ble endret i 2000. Den har aldri før vært lagt til grunn i en rettskraftig dom. Waagaard var også tiltalt for legemsfornærmelse. Retten mente han var skyldig etter begge tiltalepunkter.

- Å kaste bløtkake mot en persons utildekkede nakke og hode er utvilsomt en legemsfornærmelse og som sådan en rettsstridig handling. Det neste spørsmålet er om kastingen av bløtkaken var egnet til å «hindre» statsråden i hennes virksomhet. Retten mener at dette spørsmålet må besvares bekreftende, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten påpeker at en slik handling vil sette statsråden ut av spill, fordi hun med bløtkake i håret og på klærne utvilsomt må ta en dusj omgående. Dermed får hun jo ikke gjort jobben sin.

Waagaard, som er student, slipper å betale saksomkostninger. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Bløtkakekasting inn i rettssalen
Forklarer kakekast bak lukkede dører