-800 døde eller savnede på Filippinene

Over 800 mennesker er enten bekreftet omkommet eller meldt savnet etter jordskredene på Filippinene, ifølge Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftlinjer og kjøretøyer lå dekket av gjørme etter taifunen Durians herjinger i Legazpi by på Filippinene. Over 800 er omkommet eller savnet som følge av jordskredene som ble utløst av taifunen, ifølge Røde Kors. (Foto: Reuters / Cheryl Ravelo / SCANPIX)Kraftlinjer og kjøretøyer lå dekket av gjørme etter taifunen Durians herjinger i Legazpi by på Filippinene. Over 800 er omkommet eller savnet som følge av jordskredene som ble utløst av taifunen, ifølge Røde Kors. (Foto: Reuters / Cheryl Ravelo / SCANPIX)

Manila (NTB-AFP): Organisasjonen opplyser at 406 personer er bekreftet omkommet, mens 398 er registrert som savnede. Tallet på døde er ventet å stige når hjelpemannskapene får gravd fram flere av landsbyene som tidligere i uken ble oversvømt av gjørme og vulkansk aske.

Taifunen Durian førte torsdag med seg voldsomme nedbørsmengder, som blandet seg med asken i fjellsidene opp mot vulkanen Mayon. Etter en stund fløt det vann, aske, søle og grus i stride strømmer ned fra fjellet og begravde flere landsbyer i Daranga i de midtre delene av Filippinene.

Nesten 45.000 mennesker er blitt hjemløse og flere småsamfunn er helt isolert fra omverdenen etter rasene fra Mayon. Kraftlinjer og telefonkabler er ødelagt, bruer skylt bort og avlinger ødelagt fordi frukttrær ble revet opp med røttene og rismarker fylt opp med store mengder slam og stein. (©NTB)