Alvorlig for Pinochet etter hjerteoperasjon

Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet fikk tidlig søndag et hjerteanfall og ble innlagt på sykehus der han gjennomgikk en bypass-operasjon. Tilstanden er alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pinochet feiret sin 91-årsdag lørdag 25. november. (Foto: Reuters / Victor Ruiz Caballero (Chile) / Scanpix)Pinochet feiret sin 91-årsdag lørdag 25. november. (Foto: Reuters / Victor Ruiz Caballero (Chile) / Scanpix)

Santiago (NTB-Reuters): Generalen, som for tiden sitter i husarrest i forbindelse med at to av daværende president Salvador Allendes livvakter ble drept i 1974, fikk søndag et hjerteanfall. Ifølge en kilde ved et militærsykehus i Chiles hovedstad Santiago, er tilstanden hans «alvorlig, men stabil».

Leger ved sykehuset gjennomførte søndag morgen en bypass-operasjon på Pinochet. Ifølge sønnen Marco Antonio Pinochet var operasjonen på den tidligere diktatoren nødvendig for «praktisk talt å bringe ham tilbake fra døden».

- Han er i en ganske alvorlig tilstand. Vi er i Guds og legenes hender, sa sønnen til journalister utenfor sykehuset etter operasjonen.

Pinochet fylte 91 år 25. november. Han har hatt dårlig helse de siste årene.

Den tidligere diktatoren, som styrte Chile fra militærkuppet i 1973 fram til sivilt styre ble gjeninnført i 1990, markerte sin 91-årsdag ved at han i en uttalelse opplest av kona Lucia tok «politisk ansvar» for handlinger han gjorde i forbindelse med militærkuppet i 1973. Han forklarte i uttalelsen at hans eneste motiv var å gjøre Chile til «et flott sted og å forhindre at landet går i oppløsning». (©NTB)