Kvinne syk av ulovlig slankemiddel

En kvinne er innlagt på sykehus i Drammen, alvorlig syk, etter å ha brukt et ulovlig slankemiddel. Nå advarer politiet andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Piller som øker prestasjonen er populært blant kroppsbyggere og folk som ønsker å øke muskelmassen. En kvinne i 50-årene skal brukt dopingpreparatet dinitrofenol som slankemiddel og blitt alvorlig syk. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)Piller som øker prestasjonen er populært blant kroppsbyggere og folk som ønsker å øke muskelmassen. En kvinne i 50-årene skal brukt dopingpreparatet dinitrofenol som slankemiddel og blitt alvorlig syk. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)

Drammen (NTB): Kvinnen i 50-årene fra Nedre Buskerud ble syk fredag og ble innlagt til behandling på sykehuset. Lørdag ble det kjent at hun hadde benyttet stoffet dinitrofenol som slankemiddel, skriver Drammens Tidende.

Dinitrofenol er ikke tillatt omsatt på legalt vis, men skal være kjent som prestasjonsfremmende stoff i kroppsbyggermiljøet. Politiet vil advarer nå alle andre som kan ha fått tak i stoffet.

- Stoffet kan være dødelig. Vi har grunn til å tro at kvinnen har fått i seg stoffet i form av tabletter, advarer operasjonsleder Knut Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt til avisen.

Politiet hadde i Drammen hadde lørdag kveld møter med leger og helsepersonell på sykehuset, og slo deretter full alarm. Det vil lete etter hvor stoffet stammer fra eller hvordan det er blitt omsatt.

Dinitrofenol ble lansert som slankemiddel i USA i 1930-årene, men ble forbudt i 1938 etter at det ble kartlagt hvor giftig det var. (©NTB)