Stanset innbruddstyv med spikermatter

Etter en omfattende politijakt ble en butikktyv stanset ved hjelp av spikermatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddstyven kjørte to ganger fra Bærum til Sollihøgda i Buskerud og tilbake før han omsider ble stanset. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)Innbruddstyven kjørte to ganger fra Bærum til Sollihøgda i Buskerud og tilbake før han omsider ble stanset. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)

Sandvika (NTB): Etter en omfattende politijakt ble en butikktyv stanset etter at det ble lagt ut spikermatter på E16 mellom Sandvika og Sollihøgda natt til lørdag.

Politiet i Bærum rykket ut etter at en innbruddsalarm ble utløst klokka 3.20 natt til lørdag. Innbruddstyven, en mann i 20-årene, forsøkte å kjøre fra politiet. Det hele ble til en jakt hvor innbruddstyven forsøkte å leke katt og mus med lovens håndhevere. To ganger kjørte mannen i en lånt Jeep Cherokee fra Bærum til Sollihøgda i Buskerud og tilbake før han omsider ble stanset.

- Vi måtte legge ut spikermatter til slutt for å få stanset kjøringen fram og tilbake til Sollihøgda. Etter at han hadde kjørt over mattene greide han ikke lenger å ta seg framover med bilen, sier operasjonsleder Jørgen Jacobsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Sjåføren satt lørdag formiddag i avhør. Mens mannen kjørte oppover den svingete veien skal han også ha forsøkt å kaste kassetter med mynter, som trolig var utbytte fra tyveriet, ut av kjøretøyet. (©NTB)