Teltleir mot regjeringen i Libanon

Flere tusen demonstranter har satt opp teltleir i sentrum av Beirut med krav om at den antisyriske regjeringen må gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Hizbollah-tilhenger med en plakat som beskriver Libanons regjering som «Made in U.S.». Demonstrantene i Libanon lover å fortsette protestaksjonene helt til regjeringen går av. (Foto: Reuters / Mohamed Azakir / Scanpix)En Hizbollah-tilhenger med en plakat som beskriver Libanons regjering som «Made in U.S.». Demonstrantene i Libanon lover å fortsette protestaksjonene helt til regjeringen går av. (Foto: Reuters / Mohamed Azakir / Scanpix)

Beirut (NTB-AFP-Reuters): Libanons vestvennlige regjering nekter å bøye seg for presset. Den politiske konfrontasjonen i landet virker helt fastlåst.

Demonstranter under ledelse av Hizbollah fortsatte lørdag protestaksjonene mot regjeringen. To teltleirer med flere tusen folk ble etablert i nærheten av Martyrplassen i sentrum av Beirut, der flere hundre tusen mennesker fredag demonstrerte med krav om en nasjonal samlingsregjeringen.

Demonstrantene sier de blir i gatene helt til regjeringen går av, og truer med å trappe opp aksjonene. Men de antisyriske politikerne som dominerer regjeringen beskylder opposisjonen for å forberede et kupp, og erklærer at de ikke vil bøye av for presset.

- Uansett hvor lenge de blir i gatene, vil ikke dette før til at regjeringen går, sier den sunnimuslimske lederen Saad al-Hariri. Han er sønn av Libanons tidligere statsminister Rafiq Hariri, som ble drept i 2005. Syria og deres allierte i Libanon blir beskyldt for å stå bak drapet.

Den islamistiske Hizbollah-bevegelsen har stilt seg i spissen for protestene, som fredag munnet ut i en gigantisk demonstrasjon i Beirut. (©NTB)