Ny rekord i kortbruken i Norge

Nordmenn drar bankkortet oftere enn noensinne. Nå forventes det ny årsrekord med 760 millioner transaksjoner før årets slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Sara Johannessen/Scanpix)(Foto: Sara Johannessen/Scanpix)

Oslo (NTB): I forhold til samme måned i fjor ser Bankenes Betalingssentral (BBS) en økning på 12 prosent for november og 11,5 prosent for året som helhet.

- Økningen skyldes i hovedsak at folk i mindre grad benytter kontanter ved varekjøp. Kortene anses som trygge og praktiske, samtidig som man opplever å kunne betale med kort stadig flere steder, sier markedsansvarlig Siv Kristiansen i BBS.

Det forventes også rekord i kortbruken i forbindelse med julehandelen. I fjor var lille julaften den «varmeste» handledagen. I år ventes det at den heftigste dagen blir bitte lille julaften, fredag 22. desember. Trolig vil nordmenn da for første gang i historien trekke kortene mer enn fire millioner ganger på én dag.

BBS-undersøkelsen viser i tillegg at tre av fire nordmenn nå foretrekker å betale med kort fremfor kontanter. Seks av ti bruker kortet mer enn fem ganger i uken, og beløpsgrensen for når folk syns det er naturlig å bruke kort fremfor kontanter har sunket til 105 kroner, fra 110 kroner i fjor. (©NTB)