Kviselys skal stoppe unge bråkmakere

Politiet i Lancashire, England har en egen teori om hva som kan få unge bråkmakere vekk fra gaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Lancashire håper farger som denne skal holde unge bråkmakerne hjemme fra gata.Politiet i Lancashire håper farger som denne skal holde unge bråkmakerne hjemme fra gata.


Rosa utelys kan bli introdusert rundt om i Lancashire i et forsøk på å unngå ungdomskriminalitet. I tillegg til at det rosa lyset skaper en rolig atmosfære, lyser det også opp kviser og uren hud, melder BBC.

Talsmann for politiet, John Ainsworth, forteller til BBC at de håper det rosa lyset skal føre til en nedgang i antisosial adferd blant ungdom, og ønsker nå å bruke lyset i belastede områder i Preston.

- Rosa lys vil trolig ha en effekt på noen, men kanskje ikke på den harde kjernen. Uansett er dette et av tiltakene vi vurderer for å få ned kriminaliteten i regionen, sier Ainsworth til den britiske kringkastingen.

Det er forøvrig ikke første gang rosa har blitt brukt i kampen mot kriminalitet. Flere fengsel har malt cellene i rosa, og det har også vært gjort forsøk med rosa fangedrakter for å få folk til å holde seg på riktig side av loven.

Les den opprinnelige saken og se video av lyset her.