Forklarer kakekast bak lukkede dører

BI-studenten John Waagaard nektet straffskyld for å ha hindret finansminister Kristin Halvorsen i å utføre jobben som statsråd da han kastet bløtkake på henne i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Harald Stabell sammen med «kakekaster» John Waagaard (til høyre) før retten ble satt i Oslo tinghus torsdag. Waagaard kastet en kake på finansminister Kristin Halvorsen for et drøyt år siden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXForsvarer Harald Stabell sammen med «kakekaster» John Waagaard (til høyre) før retten ble satt i Oslo tinghus torsdag. Waagaard kastet en kake på finansminister Kristin Halvorsen for et drøyt år siden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Den 24 år gamle mannen ba retten om å få forklare seg bak lukkede dører da rettssaken startet i Oslo tingrett torsdag morgen. Dette kravet fikk han medhold i.

Da retten ble satt erklærte han seg ikke skyldig i å ha hindret finansministeren i hennes arbeid da han den 18. oktober i fjor kastet en bløtkake på henne. Han erkjente derimot skyld for å ha fornærmet SV-politikeren, men ikke for å ha brukt et særlig farlig redskap da han kastet bakevarene på ministeren.

Bakgrunnen for kakekastingen var at den 24 år gamle odelsgutten og BI-studenten Waagaard ble så provosert over at SV-eren Kristin Halvorsen ble finansminister i regjeringen Stoltenberg i fjor høst, at han kastet ei bløtkake i bakhodet hennes dagen hun tiltrådte. Waagaard har sagt at han ville ha en debatt om finansministeren skulle komme fra et parti med 8-9 prosents oppslutning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus