Stortinget avviser politisk reklame i fjernsyn

Et flertall på Stortinget holder fast ved forbudet mot reklame for livssyn og politiske budskap i fjernsynet. Forslag fra Frp, Høyre og Venstre om å oppheve forbudet ble torsdag nedstemt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 viste en reklamefilm for Fremskrittspartiet i august 2003. Fjernsynskanalen brøt dermed forbudet mot politisk reklame på TV. Forbudet mot politisk reklame blir nå opprettholdt. Foto: Heiko Junge / SCANPIXTV 2 viste en reklamefilm for Fremskrittspartiet i august 2003. Fjernsynskanalen brøt dermed forbudet mot politisk reklame på TV. Forbudet mot politisk reklame blir nå opprettholdt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Spørsmålet om opphevelse har vært behandlet av Stortinget en rekke ganger, og det har stort sett vært et solid flertall for å beholde dagens ordning.

Bondevik II-regjeringen fremmet imidlertid et forslag om å oppheve forbudet, og det ble sendt på høring. Nå er imidlertid det flertallet som ble dannet av partiene i Bondevik og II og Frp, blitt til en mindretall.

Derfor har regjeringen fremmet saken på nytt og får flertall for å opprettholde dagens praksis.

- Reklame for livssyn og politiske partier er ikke noe savn. Vi har ingen grunnlag for å tro at den politiske deltakelsen vil bli større eller bedre. Dessuten viser erfaringer fra andre land, særlig USA, at dette er noe vi må unngå, sier saksordfører Espen Johnsen (Ap).

Tilhengerne av opphevelse viser til ytringsfriheten, men regjeringen mener at det ikke mangler på muligheter for politiske partier, interesseorganisasjoner og religiøse organisasjoner til å legge fram sine standpunkter i den offentlige debatt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus