Mangler julenisser i Berlin

Berlin lider av en akutt mangel på julenisser bare en måned før jul, sier lederen for et bemanningsbyrå for nisser i den tyske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlin trenger flere julenisser. Denne tyske nissen får et barn til å gråte etter å ha tatt vekk smokken for fotografering. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS.Berlin trenger flere julenisser. Denne tyske nissen får et barn til å gråte etter å ha tatt vekk smokken for fotografering. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS.

Hver julaften hyrer bemanningsbyrået «Heinzelmaennchen» inn julenisser til flere tusen familier i Berlin. Men i år innrømmer direktøren for byrået at de sliter med å få tak i nok kvalifisert nissehjelp.

- Vi foretrekker småfete menn, helst med eget skjegg, men vi er ikke kravstore og tar det vi kan får, forteller direktør Rene Heydeck til nyhetsbyrået Reuters.

Direktøren, med den offisielle og velklingende tittelen Ober-Weinachtsmann (sjefsnisse) sier til nyhetsbyrået at mange studenter tiltrekkes av den ekstra julejobben, og at de får 28 euro for hver familie de besøker for å dele ut gaver. Men de må selv skaffe julenissedrakt - i tillegg til å 15% av det de tjener til bemanningsbyrået.

- Det er tradisjon i mange Berlinfamilier å få besøk av julenissen på julaften, forteller Heydeck.

Hver julenisse besøker i gjennomsnitt mellom ti til tolv familier i den tyske hovedstaden. Men de mest iherdige nissene rekker så mange som tyve familier på julaften.

- Det er hardt arbeid, og om du skulle være uheldig å ligge etter skjema, er du nødt til å løpe inn tiden, sier Heydeck.

- Men det er fryktelig gøy!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus