Ærespris til designlegende

Designeren Bruno Oldani får Norsk kulturråds ærespris for 2006. Prisen på en halv million kroner blir delt ut i Oslo Konserthus 5. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Designer Bruno Oldani. Foto: SCANPIXDesigner Bruno Oldani. Foto: SCANPIX

Bruno Oldani har siden slutten av 1950-tallet spilt en fremtredende rolle i det norske designmiljøet, spesielt innen grafisk og typografisk formgivning. Han var den første i Norge til å utvikle kvalitetsforståelse innen industridesign, audiovisuelle programmer og utstillingsarkitektur.

Oldani har vunnet en rekke internasjonale priser for sitt arbeid, og i år har han hatt separatutstilling i det verdenskjente ddd-gallery i Osaka i Japan, med 270 arbeider. Hoveddelen av denne utstillingen vises i Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA) i Oslo fra og med 6. desember i år.

- Det norske offentlige rom har mye å takke Oldani for. Ikke bare som kunstner, men også for hans faglige engasjement, gjennom en rekke frivillige verv og medlemskap i komiteer og juryer nasjonalt, som internasjonalt, heter det i Kulturrådets begrunnelse.

Norsk kulturråds ærespris er siden 1968 delt ut til en person som har gjort en vesentlig innsats for norsk kulturliv. (©NTB)

Personvernpolicy