– Voldtatt på vei til skolen

Politiet i Nord-Trøndelag har igangsatt full etterforskning etter at en ung jente skal ha blitt voldtatt på vei til Grong videregående skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd tirsdag morgen, og ble anmeldt av jentas pårørende senere samme dag. Jenta ble da sendt til voldtektsavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim for undersøkelse.

- Jenta har forklart at hun var på vei til skolen da hun ble slått ned bakfra. Hun skal ha mistet bevisstheten, og da hun kom til seg selv, hadde hun blitt voldtatt, sier lensmann i Grong, Herolf Nordaune, til NTB.

Av hensyn til den videre etterforskningen er han svært sparsom med opplysninger om saken. Han vil ikke uttale seg om hvorvidt noen er mistenkt eller pågrepet for ugjerningen.

Ifølge adressa.no har det vært unormalt mange voldtektsanmeldelser i Nord-Trøndelag den siste tiden.

- Vi har registrert at veldig mange har meldt om voldtekter denne høsten og det ser vi på som en kombinasjon av ulike ting. Man skal ikke se bort ifra at det kan være snakk om en smitteeffekt både med tanke på uriktige anmeldelser og også ved at voldtekter fører til nye voldtekter, sier Nordaune. (©NTB)

Personvernpolicy