Distriktene vil ha kong Olav-statuen

Rundt ti norske kommuner har allerede meldt interesse for å sikre seg Knut Steens statue av kong Olav, sier kunstnerens datter Hege Steen til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Dan Young / Scanpix)(Foto: Dan Young / Scanpix)

Oslo (NTB): Hun sier henvendelser er kommet fra nord, vest og sør etter at Oslo kommune sa nei til statuen. Det var Oslo kommunes forretningsutvalg som mandag enstemmig besluttet å si nei til Knut Steens omstridte statue av kong Olav. Planen var å sette statuen opp på Rådhusplassen i Oslo.

Kunstneren Knut Steen er for tiden hjemme i Norge, men har ennå ikke rukket å ta situasjonen helt inn over seg etter at Oslo kommune sa nei til statuen, sier kunstnerens kone, Inger Dag Steen til NTB.

Hun sier familien mandag kveld ble kontaktet av en person fra Lofoten om saken:

- Vedkommende virket seriøs, men de øvrige henvendelsene har Steen ennå ikke helt oversikt over, sier hun.

Herøy kommune på Sunnmøre skal ifølge NRK være blant de interesserte kommunene. VG skriver tirsdag at avisen har fått flere henvendelser fra kommuner i andre deler av landet som ønsker å ta imot statuen. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Oslo kommune sier nei til Olav-statuen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus