På med marsjstøvlene - Ein zwei drei vier!!!

Forbilledlig konsertpakke og en oppvisning i tysk presisjon. Du begynner simpelthen automatisk å marsjere når Rammstein drar i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rammsteins musikk kunne med sitt grandiose lydbilde og sine suggererende rytmer vært soundtracket til 30-tallets Tyskland. For en jævlig tanke forresten, men heldigvis innehar disse Berlin-gutta en solid dose selvironi. Det skjønner du når du ser DVD delen av denne pakka, der for eksempel den ene gitaristen stiller i lederhosen og tyrolerhatt.

Bandet behersker selvfølgelig livesituasjonen til fingerspissene, og har publikum i sin hule hånd enten de spiller i Frankrike, England eller Japan. DVD platen inneholder en komplett konsert fra Nimes i Frankrike, datert 23. juli 2005, fire låter fra Brixton academy i London fra februar samme år, to fra Tokyo i juni 2005 og et fem minutters innslag fra Moskva i november 2004. Til sammen godt over to timer konsertmateriale. Audiodelen er en forkortet versjon av konserten i Nimes.

Jeg kan ikke annet enn å la meg imponere av Rammsteins evner til å formidle materialet sitt fra scenen. De dominerer både visuelt og musikalsk, og utviser en selvdistanse som er fornøyelig å være vitne til. Det låter massivt og pompøst, men evner allikevel å vekke rockefoten, og som nevnt lysten til å marsjere rundt i stua og gaule «NEIN» av full hals. Om ikke det er positivt, så vet ikke jeg.

Siden opptakene er fra 2005 er det kun «Benzin» fra platen «Rosenrot» av samme år som blir fremført. De fleste låtene på repertoaret er hentet fra «Mutter» og «Reise, reise», noe som etter min mening er helt greit, da de to første platene tidligere er godt dokumentert på «Live aus Berlin». Låtutvalget er upåklagelig og det er vanskelig å plukke ut høydepunkter. Den hinsides medrivende «Links 2 3 4», og de massive kuttene «Mein teil» og «Sonne» er favoritter i dag, men trenger ikke å være det i morgen. Verdt å nevne er også en vanvittig fet versjon av Depeche Modes «Stripped» som kun er med i DVD-format, som siste låt på Nimes-konserten. Her viser for øvrig Till Lindemann at han fortrinnsvis bør holde seg til farsmålet.

Rammstein har med «Völkerball»levert den tøffeste livepakka jeg har hørt, og sett, på svært lenge. Neste gang de kommer til Norge stiller i hvert fall jeg. Og du også. Det er en ordre! Ein zwei, ein zwei, ein zwei drei vier!

DVDNimes

Reise, reise
Links 2 3 4
Keine lust
Feuer frei!
Asche zu asche
Morgenstern
Mein teil
Stein um stein
Los
Du riechst so gut
Benzin
Du hast
Sehnsucht
Amerika
Rammstein
Sonne
Ich will
Ohne dich
Stripped

London

Sonne
Rein raus
Ohne dich
Feuer frei!

Tokyo

Mein teil
Du hast
Los (trailer)

Moskva

Special

CD

Intro
Reise, reise
Links 2 3 4
Keine lust
Feuer frei!
Asche zu asche
Morgenstern
Mein teil
Los
Du riechst so gut
Benzin
Du hast
Sehnsucht
Amerika
Sonne
Ich will

Rammsteins hjemmeside


Personvernpolicy