Engelskmenn og skotter vil skille lag

Engelskmenn og skotter ønsker å skille lag, og ingen av dem vil heller være del av Storbritannia mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair kan måtte vinke farvel til Skottland, dersom skotske og engelske velgere får det som de vil. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX Storbritannias statsminister Tony Blair kan måtte vinke farvel til Skottland, dersom skotske og engelske velgere får det som de vil. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX

London (NTB): 52 prosent av skottene vil ha uavhengighet og får oppsiktsvekkende støtte fra 59 prosent av engelske velgere, viser en meningsmåling ICM har utført for The Sunday Telegraph.

48 prosent av engelskmennene mener også at Wales og Nord-Irland bør seile sin egen sjø, og 68 prosent støtter opprettelsen av et rent engelsk parlament.

Spørsmålet om skotsk uavhengighet vil komme opp med full styrke når skottene går til valg i mai neste år, 300 år etter at det ble inngått union med England.

Det skotske nasjonalistpartiet (SNP) krever løsrivelse og gjør det godt på meningsmålingene for tiden.

Skulle SNP erobre flertallet i det skotske parlamentet, vil kravet om full løsrivelse trolig komme med full styrke.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus