Våpenhvile innledes på Gazastripen

En våpenhvile ble søndag morgen innledet på Gazastripen, en halv time etter at Hamas benyttet anledningen til å skyte ut tre siste raketter mot Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk gutt slapper av på en eselkjerre etter at israelske styrker trakk seg ut av Gazastripen søndag 26. november. Foto: REUTERS/Suhaib Salem (GAZA)En palestinsk gutt slapper av på en eselkjerre etter at israelske styrker trakk seg ut av Gazastripen søndag 26. november. Foto: REUTERS/Suhaib Salem (GAZA)

Gaza (NTB-Reuters): Dersom den blir vellykket, kan våpenhvilen bane veien for et toppmøte mellom palestinernes president Mahmoud Abbas og den israelske statsministeren Ehud Olmert.

Hamas opplyste at de avfyrte tre raketter mot Israel en halv time før våpenhvilen ble innledet klokka 06 lokal tid (05 norsk tid). En bygning i Sderot fikk skader, men ingen personer ble såret, ifølge den israelske hæren.

Olmert gikk med på å stanse offensiven mot Gaza og trekke ut de israelske styrkene etter at Abbas ringte til ham lørdag kveld for å fortelle at en rekke palestinske væpnede grupper hadde avtalt med statsminister Ismail Haniyeh at de ville innstille utskytingen av raketter.

(©NTB)

Personvernpolicy