Anklages for angrep mot sjiamuslimer

Al-Qaida beskyldes for å stå bak bombene som tok livet av rundt 200 mennesker i den sjiamuslimske Sadr-byen i Bagdad torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-Reuters): En talsmann for innenriksdepartementet sier at ingen andre enn al-Qaida kan ha utført angrepet, som blir omtalt som det blodigste i Irak siden den amerikanskledede invasjonen i 2003.

- Det er klart at al-Qaida gjorde dette. Det er deres måte å angripe uskyldige mennesker på. Ingen regjeringsbygg, ingen militære baser, ingen sikkerhetsstyrker er angrepet. Ofrene var bare uskyldige sivilpersoner, sier talsmann Abdul Karim Khalaf, ifølge nettutgaven til The Times.

202 personer er drept og omlag 250 såret, ifølge en ny oversikt fra irakisk politi. Leger har tidligere uttalt at dødstallet kom til å stige fordi mange av de sårede hadde kritiske skader.

Irakiske myndigheter innførte straks portforbud på ubestemt tid i Bagdad. I tillegg er flyplasser og havner sør i Irak stengt.

En britisk Irak-ekspert mener at de som sto bak angrepet, ønsker å provosere fram hevn:

- Det var et overdrevent angrep som ble iverksatt for å utløse gjengjeldelser, sier Toby Dodge ved Queen Mary, University of London.

(©NTB)

Forsidefoto: Kareem Raheem, Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus