Ett dusin puppedamer og en syngende meksikaner

Stjerna i Sondre Lerches nyeste video er en meksikaner bosatt i Kina som liker å filme seg selv mens han synger til andres låter. Den norske popstjerna er vant til merkelige opplevelser fra musikkbran

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Leni Aurora Brækhus)(Foto: Leni Aurora Brækhus)

- Helt i tråd med min idé om å gjøre noen alternative videoer, sier den unge popstjerna når Neste Klikk møter ham i plateselskapet EMIs lokaler i Oslo.

Sondre som snart er klar med sitt fjerde album, har selv har bare en minimal rolle i videoen. Ikledd en «grusom cyberspace-drakt» dukker han opp i noen korte øyeblikk, resten av jobben gjør altså meksikaneren ved navn Tony Soberon.

Tony er en middelaldrende mann som liker å svinge seg foran videokamera mens han synger til velkjente låter. Dette er på ingen måte enestående, videonettstedene flommer nærmest over av videoer fra andre folk med samme interesse. Men de færreste av dem blir nok kontaktet av et plateselskap med tilbud om å få lage en ordentlig musikkvideo.

Videoen, som du kan se her, hadde verdenspremiere på NRKs Topp 20 fredag ettermiddag.

Se Tony Soberon i en av hans egne videoer her.

- Det er gøy at plateselskapet er med på dette, at de er villige til å eksperimentere, sier Sondre som innrømmer at han er spent på responsen fra publikum.

Med et nytt album på trappene har det har blitt mye promoarbeid for Sondre de siste dagene, mange timer med journalister og mye snakk om hans seks år lange karriere og hans 24 år lange liv. Selv om han svarer velvillig på mine spørsmål om det samme er det tydelig at han er litt lei, og det innrømmer han også.

- Men jeg er glad for at det er noen som er interessert i meg og det jeg driver med. Det er et privilegium å kunne leve av dette, sier han og legger til at musikk er det eneste han kunne tenke seg å drive med.

Satt ut av puppedamer


Men at det er en rar bransje, legger ikke Sondre skjul på. I løpet av seks år som profesjonell musiker har han sett mye rart:

- For en stund siden ble jeg intervjuet på MTV Canada. Jeg snakket seriøst om platen min og inspirasjon og sånn da det plutselig dukket opp 10-12 jenter på rulleskøyter. De hadde på seg bikiniunderdeler og trange, hvite t-skjorter. Og alle hadde verdens største pupper, sier Sondre og illustrerer størrelsen ved å holde hendene et godt stykke unna sin egen brystkasse.

- Jeg prøvde å holde tungen rett i munnen og fortsette intervjuet, men det var ikke så lett.

Det viste seg i ettertid at de distraherende jentene var servitører fra resturantkjeden Hooters.

- Felles for alle som serverer der er at de har enorme pupper. Etter showet kom Hooters-sjefen bort til meg. «If you're ever on tour and get hungry, swing by us,» sa han og ga meg kortet sitt.

Sondre rister litt på hodet og drar på smilebåndet når han tenker tilbake på den mildt sagt forbausende episoden.

Finner ro i storbyen


For tiden pendler Sondre mellom fødebyen Bergen og metropolen New York City. Der, i storbyen, finner han ro til å skrive nytt materiale, forteller han.

- Jeg har masse tid der, det er som en oase der jeg finner ro. Når man har vært på turné klarer man ikke slappe av på over en uke. Man greier ikke skru av med en gang. I New York får jeg brukt den rastløsheten til å lage ny musikk.

Sondre har turnert 8-9 ganger i Amerika siden han slapp sin første plate og har bygget seg opp en solid fanbase der borte. Det kommende albumet «Phantom Punch» ble spilt inn i Los Angeles, med den amerikanske produsenten Tony Hoffer, som blant annet har samarbeidet med Beck, Air og Phoenix.

- Bandet og jeg hadde lyst til å reise ut og vekk for å spille inn platen. Vi øvde veldig intenst en uke i Bergen før vi dro til USA. Så spilte vi konserter i New York og L.A. før vi gikk i studio.

- Vi kom veldig godt forberedt til studio og var veldig samstemte og besvisste på hva vi ville gjøre. Vi trengte en som kunne omfavne det og fange den energien og det spontane i musikken.

Dette lyktes Tony Hoffer med, forteller Sondre som er veldig fornøyd med både samarbeidet og resultatet.

Hittil har to smakebiter blitt sluppet fra albumet «Phantom Punch»; singelen med samme navn og den helt ferske «Say It All». Resten blir å finne i platehyllene i slutten av januar neste år.

Mer om Sondre Lerche:

  • Fullt navn Sondre Lerche Vaular.
  • Født 5. september 1982 i Bergen.
  • Gift med Mona Fastvold Lerche, som han traff under innspillingen av en musikkvideo.
  • Begynte å prøve å skrive låter allerede som tiåring. Opptrådte med egen musikk som 14-åring.
  • Debutsingelen «You Know So Well» ble sluppet i desember 2000. Debutalbumet «Faces Down» kom da Sondre var ferdig på videregånde i 2001.
  • Har også gitt ut albumene «Two Way Monologue» (2004) og «Duper Sessions» (2006).
  • Les mer på Sondre Lerches hjemmeside og på MySpace.


Personvernpolicy