Krekar: En stor prøve for menneskerettighetene

Mulla Krekar har kommentert onsdagens dom i Borgarting lagmannsrett i et intervju med den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa mulla Krekar i et intervju på Al Jazeera. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX.- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa mulla Krekar i et intervju på Al Jazeera. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX.

Oslo (NTB): Lagmannsretten slo onsdag fast at tidligere kommunalminister Erna Solberg (H) hadde anledning til å utvise Krekar under påskudd av at han var en trussel for rikets sikkerhet. Mullaen må i tillegg betale staten 290.000 kroner.

Ifølge Nettavisen har Krekar nå kommentert dommen på TV-kanalen Al Jazeera.

- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa Krekar i TV-intervjuet.

Intervjuet med Krekar er publisert på både på TV og på Al-Jazeeras nettside. I uttalelsene går mullaen inn på den varslede anken av hans sak til Høyesterett

- Dette er også en prøve for demokratiet i Norge og en virkelig prøve for min religion. Jeg er stolt over mitt arbeid, og dette blir en prøve for framtiden for islamistisk arbeid, la han til.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus