Krekar: En stor prøve for menneskerettighetene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulla Krekar har kommentert onsdagens dom i Borgarting lagmannsrett i et intervju med den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa mulla Krekar i et intervju på Al Jazeera. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX.- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa mulla Krekar i et intervju på Al Jazeera. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX.

Oslo (NTB): Lagmannsretten slo onsdag fast at tidligere kommunalminister Erna Solberg (H) hadde anledning til å utvise Krekar under påskudd av at han var en trussel for rikets sikkerhet. Mullaen må i tillegg betale staten 290.000 kroner.

Ifølge Nettavisen har Krekar nå kommentert dommen på TV-kanalen Al Jazeera.

- Dette blir en stor prøve for menneskerettighetenes troverdighet i Europa, om islamistene inkluderes i menneskerettene eller ikke, sa Krekar i TV-intervjuet.

Intervjuet med Krekar er publisert på både på TV og på Al-Jazeeras nettside. I uttalelsene går mullaen inn på den varslede anken av hans sak til Høyesterett

- Dette er også en prøve for demokratiet i Norge og en virkelig prøve for min religion. Jeg er stolt over mitt arbeid, og dette blir en prøve for framtiden for islamistisk arbeid, la han til.

(©NTB)