- SV må kjempe mot statskirken

Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV) mener partiet tydeligere må demonstrere sin holdning mot statskirken, og tar sterke ord i bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs Hallgeir Langeland mener Norge bør kvitte seg med statskirken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXSVs Hallgeir Langeland mener Norge bør kvitte seg med statskirken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Stavanger (NTB): - SV bør stå minst like hardt på for et skille mellom kirke og stat som Sp gjør for å beholde dagens statskirkeordning, sier Langeland til Stavanger Aftenblad.

Rogaland-representanten har vært motstander av statskirken helt siden han for 30 år siden ble slått av en gammel dame med paraply mens han var på vei inn i Strand kirke. Årsaken skal ha vært at Langeland sto på utsiden og delte ut brosjyrer for selvbestemt abort.

Ifølge stortingspolitikeren representerer statskirkeordningen en institusjonalisert intoleranse, blant annet mot personer med en annen seksuell legning enn de heterofile.

- Så lenge vi har en statskirke, blir staten medansvarlig for den intoleransen og den undertrykkingen. Derfor bør vi kvitte oss med statskirken. At vi har en statskirke, får også konsekvenser for måten barnehagene og skolene blir drevet på, argumenterer han.

I intervjuet kritiserer han både statskirkemedlemmer og nyreligiøse for dobbeltmoral. Han sammenligner også USAs president George W. Bush og Osama bin Laden og sier det ikke er forskjell på dem i synet på abort, likestilling og homofile.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus