T-baneprivatiseringen utsatt

T-banekonflikten i Oslo er endelig løst. Bystyret vedtok onsdag å utsette privatiseringen av vognvedlikeholdet i Sporveien til 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIXIllustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Alle de tre punktene i forslaget fra Arbeiderpartiet, SV og Venstre ble vedtatt i bystyret mot stemmene til Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet, melder NRK.

Bystyret diskuterte saken i halvannen time, og fattet deretter et vedtak om at vognvedlikeholdet ikke konkurranseutsettes før i 2009. Da skal alle de nye T-banevognene være levert. Dessuten skal selskapet som kjører T-banen, også ha ansvaret for anbudsprosessen.

T-banene i Oslo har i flere uker kjørt med for få vogner, noe som har fått store konsekvenser for byens innbyggere. De verkstedsansatte har vært imot å konkurranseutsette vedlikeholdet, og er lite begeistret for planene om å omorganisere Sporveien. Summen av bråket har skapt frustrasjon, og de verkstedsansatte ønsket ikke lenger å jobbe overtid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus