Fire drept på Gazastripen

Et barn, en kvinne og to militante palestinere ble drept på Gazastripen onsdag, ifølge palestinsk helsepersonell og sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En militant palestiner fra Hamas' væpnede fløy ble drept under sammenstøt mellom israelske soldater og militante palestinere nord på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhetskilder.

En rekke israelske militære kjøretøy har tatt stilling øst for flyktningleiren Jabaliya for å forhindre at palestinske militante skyter raketter mot Israel.

Onsdag ble en person som også skal ha vært medlem av Hamas' væpnede fløy, skutt og drept i flyktningleiren.

Ifølge øyenvitner begynte flere titall barn og ungdommer i flyktningleiren å kaste steiner mot israelske militære kjøretøy. Øyenvitnene fortalte at en israelsk offiser brukte megafon for å be barna om å fjerne seg og gå hjem.

- Vi er ikke her for å skade dere, vi kom hit for å forhindre at væpnede menn skyter raketter mot byen vår, skal offiseren ha ropt.

Barna og ungdommene fortsatte å kaste steiner, og deretter skal israelske soldater ha åpnet ild for å spre dem. En 14 år gammel gutt ble truffet i hodet og døde av senere av skadene.

En 35 år gammel palestinsk kvinne skal ha dødd av splintskader hun fikk da en israelsk stridsvogn åpnet ild i nærheten av et boligområde.

Den israelske regjeringen vedtok onsdag å fortsette militæroperasjonene på Gazastripen.

Begrunnelsen for operasjonene på Gazastripen er å stanse væpnede grupper som skyter raketter mot Israel og å få slutt på smugling av våpen over grensa fra Egypt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus