Ber muslimer fjerne sløret

SV-politiker og muslim Akhtar Chaudhry ber muslimske kvinner som besøker hans kontor, om å fjerne ansiktsdekkende slør. Han får støtte av Aps Saera Khan og tidligere leder i Islams Råd, Lena Larsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): Lena Larsen mener at framtidig islamsk rettstenkning i Norge vil komme fram til at det å dekke ansiktet med slør ikke er akseptabelt.

Larsen jobber med en doktoravhandling om islamsk rettstenkning i møtet med dagliglivets utfordringer. Hun sier til Dagsavisen at et tildekket ansikt skaper negative fordommer hos nordmenn fordi det bryter med norsk allmennmoral.

Den norsk-pakistanske SV-politikeren Akhtar Chaudhry sier at han håper å få se muslimske kvinner i Norge som dommere, i politiet eller som statsråder.

- Jeg kan vanskelig se for meg det med heldekkende slør, sier han.

Ap-politiker Saera Khan har foreldre fra Bangladesh. Hun mener at ansiktsslør vanskeliggjør integreringen, og mener at heldekkende slør bør droppes av respekt for norske verdier. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus