Nytt våpen funnet i Palme-saken

En revolver som muligens kan knyttes til drapet på Sveriges statsminister Olof Palme, er funnet i en innsjø i Dalarna, melder avisen Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olof Palme ble skutt ned og drept på åpen gate 28. februar 1986. (Foto: Leif R. Jansson REUTERS / Scanpix)Olof Palme ble skutt ned og drept på åpen gate 28. februar 1986. (Foto: Leif R. Jansson REUTERS / Scanpix)

Stockholm (NTB-TT): Svensk politi bekrefter at et våpen som i flere år er blitt søkt etter i forbindelse med drapet på Olof Palme i 1986, er funnet.

Våpenet, en Smith & Wesson-revolver, ble natt til tirsdag overlatt til Stig Edqvist, som er sjef for Palme-etterforskningen.

Ifølge avisen ble det funnet av en dykker mandag ettermiddag. Muligens er revolveren identisk med det såkalte Mockfjärdsvåpenet, som ble brukt ved et postran i Mockfjärd i Dalarna i 1983. Dette er ett av to våpen som har vært mest ettersøkt av gruppen som forsøker å oppklare drapet på Olof Palme i 1986.

- Dette er svært interessant, sier Stig Edqvist til Expressen. Han mener at det er mye som taler for at det er det såkalte Mockfjärdsvåpenet som er funnet.

Våpenet skal ha blitt hentet opp av avisens dykkere på bunnen av en sjø i Dalarna etter tre timers leting. Revolveren lå fortsatt inne i et etui av lær.

Expressen skal nylig ha fått et tips om at de tre postranerne hadde dumpet revolveren sammen med en eske med ammunisjon langs en 100 meter lang strekning ved en sjø i Dalarna. Avisen mente at opplysningene var så konkrete at den satte i gang dykking. (©NTB)

Oppdatert klokken 11.21

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus