Blair og Musharraf vil stå sammen mot terror

Storbritannia og Pakistan vil styrke samarbeidet i kampen mot terror i årene framover. Kampen skal ikke bare føres med militære midler, men også ta hensyn til politiske og sosiale forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair ble tatt imot av den pakistanske presidenten Pervez Musharraf i Lahore søndag. Foto: Reuters/Stefan Rousseau/SCANPIX Storbritannias statsminister Tony Blair ble tatt imot av den pakistanske presidenten Pervez Musharraf i Lahore søndag. Foto: Reuters/Stefan Rousseau/SCANPIX

Lahore (NTB-AFP): Det sa Storbritannias statsminister Tony Blair og Pakistans president Pervez Musharraf i en felles uttalelse etter at de møttes til samtaler i Lahore i Pakistan søndag.

Som en del av samarbeidet vil britene doble utviklingsbistanden til Pakistan til i underkant av 6 milliarder kroner i løpet av de neste tre årene.

Størstedelen av bistanden skal ifølge uttalelsen bidra til å fremme en stemning for «opplyst moderasjon» ved islamske skoler i Pakistan. Disse skolene beskyldes for å stå bak en radikalisering av muslimsk ungdom, inkludert briter.

De to landene vil også styrke samarbeidet for å bekjempe narkotikahandel, menneskesmugling og annen organisert kriminalitet.

Forholdene i nabolandet Afghanistan ble også berørt i samtalene i Lahore, og den pakistanske presidenten mener det er behov for omfattende utviklingshjelp sørøst i Afghanistan, hvor Taliban-bevegelsen har stor oppslutning.

(©NTB)


Personvernpolicy