- Drapene kan ikke ha vært gjort i affekt

Motivet for trippeldrapet i Vestfold er ennå ikke kjent. Men rettpsykiater Børre Husebø sier en slik handling ikke kan begås i affekt, og mener en mulig teori kan være utvidet selvmord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettpsykiater Børre Husebø mener at drapene i Vestfold ikke kan ha vært gjort i affekt. Foto: Heiko Junge / SCANPIXRettpsykiater Børre Husebø mener at drapene i Vestfold ikke kan ha vært gjort i affekt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Forklaringen på at noen kan gjøre noe slikt, kan være alt mulig rart, også det som kalles utvidet suicid. Det betyr at en person som har valgt å ta livet sitt, også tar med seg en lang rekke mennesker som står vedkommende emosjonelt nært. Ut fra det jeg har hørt om saken, har han tatt de som sto ham nær følelsesmessig på godt og vondt, og så stilt seg opp som skyteskive etterpå, sier Husebø til VG.

Etter først å ha skutt sin egen far, Gunnar Hermod Kaldahl (79), og sin samboer Tone Kristin Ueland (45) på Haukerød i Sandefjord, skal Geir Kaldahl (38) ha kjørt til Nøtterøy hvor han drepte sin 14 år gamle sønn Kristian Langaas og knivstakk ekskona (39) og hennes nye mann (43). Siden tok Geir Kaldahl sitt eget liv i Andebu. Ekskona og hennes mann ble alvorlig skadd og innlagt ved Sykehuset i Vestfold (SiV).

En slik handling kan ifølge den erfarne rettspsykiateren ikke begås i affekt.

- Jeg vil anta at denne handlingen var veldig nøye gjennomtenkt, sier Husebø. En mann i affekt kan ta far eller sønn, men ingen i affekt kjører rundt slik som denne, sier Husebø.

Han understreker allikevel at utvidet suicid bare er en av flere mulige årsaker. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus