Giske: - En fordel med delte meninger i regjeringen

Kirkeminister Trond Giske (Ap) mener det bare er en fordel at synet på statskirkens framtid er ulikt innad i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXFoto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Oslo (NTB): - Jeg mener det bare er en fordel at det er delt syn i saken. Dette er en følelsesladd sak som har delt det norske folk på midten. At regjeringen også har forskjellige meninger viser bare at vi har den nødvendige bredden, og representerer befolkningen, sier Giske til NTB.

- Men er det ikke regjeringens oppgave å komme til enighet?

- Jo, det er klart. Kunsten er å ikke falle ned i skyttergraven, men å få til en dialog som fører til enighet, sier Giske, og legger til at dette er en sak med potensial til sterke uenigheter, men at han har et godt håp om at regjeringen vil komme til et felles svar.

Han sier at meningene om vi bør ha en statskirke har vært sprikende siden tidenes morgen. Mens Sosialistisk Venstreparti (SV) vil avskaffe statskirken, og Senterpartiet (Sp) er for, vil ikke hans eget parti ta standpunkt før på landsmøtet i april. Regjeringen har heller ikke konkludert med noe i forhold til Sps ønske om en rådgivende folkeavstemning.

- Regjeringen har ikke konkludert med noe, men personlig er jeg skeptisk til en folkeavstemning av to grunner. For det første er det vanskelig å skulle si ja eller nei i en slik sak, fordi det er flere enn to modeller som kan følges. For det andre berører den flere sentrale minoritetsrettigheter som gjør at folkeavstemning er lite egnet, sier ministeren.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus