Vurderer å anmelde SAS for brudd på sikkerheten

Skandinaviske luftfartsmyndigheter vurderer å anmelde SAS International for manglende teknisk vedlikehold og alvorlige brudd på sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixIllustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Oslo (NTB): SAS International har gjort seg skyldige i regelbrudd åtte ganger det siste året og er nå svært nær en anmeldelse, sier sentralt plassert kilder i kilder til Dagsavisen.

Det siste halvåret er det avdekket fem alvorlige brudd på regelverket på langruteflyene og SAS har nå fått tre ukers frist til å rydde opp.

For to dager siden mottok selskapet et brev fra skandinaviske luftfartsmyndigheter som inneholdt drepende kritikk av sikkerhetsrutinene, skriver Dagsavisen.

Tidligere i år ble det avdekket at flere SAS-fly ikke hadde gjennomgått pålagt ettersyn og etter myndighetens syn derfor ikke var luftdyktige.

Nå er ni langrutefly av typen Airbus 330 og 340 i søkelyset, tre av dem norskregistrerte. Flyene flyr fra København og Stockholm til USA, Kina, Japan og Thailand.

- Vi kan ikke leve med en situasjon der vi gang på gang opplever svikt i rutinene som går ut over sikkerheten, sier luftfartsdirektør Kurt Lykstoft Larsen til Dagsavisen.

Kritikken rammer bare SAS International som har ansvaret for selskapets langruter, og ikke SAS Braathens i Norge.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus