NRK tester mobil-TV

NRK har jobbet med det lenge, og fredag startet de offentlig test av mobil-TV via radionettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn Jensen, rådgiver for DAB i NRK, demonstrerte fredag mobil-TV via DAB-nettet på Tyholt i Trondheim. Her fotografert sammen med (tv) Andreas Munkelien, mobilutviklingsansvarlig, og Gunnar Garfors, mobilsjef. Foto Gorm Kallestad / SCANPIXJørn Jensen, rådgiver for DAB i NRK, demonstrerte fredag mobil-TV via DAB-nettet på Tyholt i Trondheim. Her fotografert sammen med (tv) Andreas Munkelien, mobilutviklingsansvarlig, og Gunnar Garfors, mobilsjef. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

Testperioden går fram til påske, og er begrenset til Trøndelag på grunn av begrensninger i det digitale (DAB) radionettet. I dette området vil alle med den rette typen telefon kunne ta inn både fjernsynskanalen NRK1 og alle NRKs radiokanaler med en og samme telefon.

- Nå snakker vi om ekte mobil-TV med noe attåt. Vi tester dette for å høste erfaringer i forhold til både teknologi og bruk. I tillegg ønsker vi å se på ulike måter å gjøre dette på sammen med konkurrenter, operatører og teknologipartnere, sier Gunnar Garfors, mobilsjef i NRK.

I tillegg til direktesendt mobil-TV og mobilradio får brukerne via en egen knapp tilgang til programmer i opptak, programguider og interaktive løsninger.

NRK tester ulike kvaliteter av mobil-TV og kjører mellom 90 og 190 kbps. Det er gratis å se på denne typen mobil-TV, men brukerne trenger en telefon med DAB IPDC-mottaker. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus