NRK tester mobil-TV

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK har jobbet med det lenge, og fredag startet de offentlig test av mobil-TV via radionettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørn Jensen, rådgiver for DAB i NRK, demonstrerte fredag mobil-TV via DAB-nettet på Tyholt i Trondheim. Her fotografert sammen med (tv) Andreas Munkelien, mobilutviklingsansvarlig, og Gunnar Garfors, mobilsjef. Foto Gorm Kallestad / SCANPIXJørn Jensen, rådgiver for DAB i NRK, demonstrerte fredag mobil-TV via DAB-nettet på Tyholt i Trondheim. Her fotografert sammen med (tv) Andreas Munkelien, mobilutviklingsansvarlig, og Gunnar Garfors, mobilsjef. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

Testperioden går fram til påske, og er begrenset til Trøndelag på grunn av begrensninger i det digitale (DAB) radionettet. I dette området vil alle med den rette typen telefon kunne ta inn både fjernsynskanalen NRK1 og alle NRKs radiokanaler med en og samme telefon.

- Nå snakker vi om ekte mobil-TV med noe attåt. Vi tester dette for å høste erfaringer i forhold til både teknologi og bruk. I tillegg ønsker vi å se på ulike måter å gjøre dette på sammen med konkurrenter, operatører og teknologipartnere, sier Gunnar Garfors, mobilsjef i NRK.

I tillegg til direktesendt mobil-TV og mobilradio får brukerne via en egen knapp tilgang til programmer i opptak, programguider og interaktive løsninger.

NRK tester ulike kvaliteter av mobil-TV og kjører mellom 90 og 190 kbps. Det er gratis å se på denne typen mobil-TV, men brukerne trenger en telefon med DAB IPDC-mottaker. (©NTB)