Ny biskop i Sør-Hålogaland

Tor Berger Jørgensen er utnemnd til ny biskop i Sør -Hålogaland bispedømme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye biskopen Tor Berger Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme blei presentert fredag føremiddag. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)Den nye biskopen Tor Berger Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme blei presentert fredag føremiddag. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Oslo (ANB): - Tor Berger Jørgensen har brei erfaring frå mange ulike stillingar og miljø. I dei periodane han som domprost har vikariert for biskop Øystein Larsen, har han vist til fulle at han kan aksle embetet, seier kultur- og kyrkjeminister Trond Giske.

Jørgensen har vore domprost i Bodø sidan 2000. Tidlegare har han mellom anna vore feltprest, misjonær i Japan og generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS). Han har hatt verv i ulike organisasjoner, blant dei Kirkens Bymisjon. Biskop i Sør-Hålogaland Øystein I. Larsen har fått avskjed i nåde frå 1. desember. (ANB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus