Somaliere kjempet med Hizbollah mot Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 700 islamister reiste i juli fra Somalia til Libanon for å slutte seg til Hizbollah i kampen mot Israel, går det fram av en FN-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hizbollah-militsen viser nå sin takknemlighet ved å gi islamistene tilgang til treningsleire. De vil sammen med Syria og Iran utruste islamistene med våpen som skal brukes av islamistalliansen for å sikre seg kontroll over Somalia.

Det er første gang det er blitt avslørt at utenlandske krigere deltok i kampene på Hizbollahs side, skriver nyhetsbyrået Reuters, som først fikk tilgang på rapporten.

Ifølge rapporten, som også er trykket i avisen The New York Times, skal Iran ha vært interessert i å utruste islamistene med våpen mot å få tilgang på uran fra Somalia, et råstoff som benyttes i kjernekraftindustrien.

FN innførte våpenboikott mot Somalia i 1992, og denne boikotten står fortsatt ved lag.

Den 86 sider lange rapporten er utarbeidet av fire eksperter som følger med på eventuelle brudd på forbudet mot våpenleveranser til Somalia.

Gruppen bak rapporten vil ikke si noe om hvordan opplysningene er samlet inn, men alle medlemmene har hatt tilgang til etterretningstjenestene i de 15 landene som utgjør Sikkerhetsrådet, blir det opplyst. (©NTB)