- Diesen kan få sparken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krefter i regjeringen ønsker å fjerne forsvarssjef Sverre Diesen, skriver Nordlys og Dagsavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET / SCANPIX / HOFoto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET / SCANPIX / HO

Oslo (NTB): - Vi vil minne om at det er Storting og regjering som bestemmer her i landet, sier statssekretær Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet til Dagsavisen.

Han vil ikke kommentere Diesens omstridte utspill mandag. Diesen refset politikerne for å vedta et forsvar som ikke blir fulgt opp med nødvendige bevilgninger.

Men ifølge Dagsavisen er man i regjeringen opprørt over Diesens opptreden, og man vurderer nå om utspillet skal få konsekvenser. Blant annet skal man ifølge avisen være mektig irritert over at Diesen gikk ut i mediene uten å orientere den politiske ledelsen. Man skal også være kritisk til det som oppfattes som Diesens manglende evne til å ta de politiske styringssignalene inn over seg. Det gjelder blant annet forsvaret av nordområdene, som er prioritert av regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarssjefens uttalelse mandag om å bygge ned basestrukturen i nord, er ikke i tråd med regjeringens signaler. Sentrale regjeringskilder sier til Nordlys at man nå er nødt til å starte jakten på ny forsvarssjef.

Det var daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) som utnevnte Diesen til forsvarssjef i fire år. Det betyr at den rødgrønne regjeringen har mulighet til å skifte ut generalen, men perioden hans går først ut våren 2009.

(©NTB)