Seks pågrepet i narkotikaaksjon på skole

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks gutter i alderen 16-20 år ble onsdag pågrepet i forbindelse med en narkotikaaksjon på Holtet videregående skole i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Seks gutter ble pågrepet i aksjonen. De vil bli avhørt onsdag ettermiddag, sier politistasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til NTB.

Politiet undersøkte flere navngitte personer under aksjonen, og tre av disse er nå pågrepet. I tillegg ble det funnet brukerutstyr til narkotika på de siste tre guttene, ifølge Smedsrud.

Til tross for pågripelsene har politiet foreløpig ikke funnet narkotika i forbindelse med aksjonen.

Aksjonen ble gjennomført etter at det ble avdekket omsetning og bruk av narkotika på skolen. 25 polititjenestemenn var med på narkotikaaksjonen som startet ved 10-tiden onsdag.

Tidligere er det avdekket at flere av skolens elever bruker narkotika. Politiet tror derfor at elevene har med seg narkotika på skolen og bruker den der. Tidligere er det også avdekket kjøp og salg av narkotika på skolen, ifølge en pressemelding fra politiet.

Narkotikaaksjonen var et ledd i det forebyggende narkotikaarbeidet ved Manglerud politistasjon.

- Vi setter stor pris på at skoleledelsen tar problemene på alvor, og at de tok kontakt med politiet. Skolen skal være et trygt sted, sier Smedsrud. (©NTB)