Bush lover Putin WTO-støtte

USAs president George W. Bush lover støtte til Russlands forsøk på å bli medlem av Verdens handelsorganisasjon (WTO). Bush og hans russiske kollega Vladimir Putin vil undertegne en egen avtale om støt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush lover støtte til Russlands forsøk på å bli medlem av Verdens handelsorganisasjon. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / SCANPIXUSAs president George W. Bush lover støtte til Russlands forsøk på å bli medlem av Verdens handelsorganisasjon. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / SCANPIX

Avtalen vil bli undertegnet søndag på toppmøtet i samarbeidsorganisasjonen for Asia- Stillehavsområdet, APEC, i Vietnams hovedstad Hanoi, sier en russisk talsmann etter et møte mellom Bush og Putin onsdag. De to møttes på Vnukovo-flyplassen utenfor Moskva.

- De bekreftet at begge parter er klare til å undertegne WTO-avtalen i Hanoi, sa en talsmann for regjeringen i Kreml til nyhetsbyrået AFP. Russland er den eneste økonomiske stormakt som står utenfor handelsorganisasjonen, og har forsøkt å komme inn siden 1994.

I tillegg til russisk medlemskap i WTO drøftet Bush og Putin onsdag amerikansk-russisk samhandel og spørsmålet om sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram. USA ønsker slike straffetiltak, mens russerne er mer skeptiske.

Møtet på Vnukovo var uformelt og det var ikke satt opp noen dagsorden, understreket tjenestemenn i Moskva. Bushs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Stephen Hadley, sa at de to presidentene planlegger nye tosidige samtaler mens de begge oppholder seg i Hanoi. (©NTB)

Personvernpolicy