Autentisk livedokument fra brutale, men melodiøse finner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske Children Of Bodom fremfører melodiøs deathmetal på sitt andre livealbum, «Stockholm Knockout Live».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske Children Of Bodom har på dette livealbumet klart å flytte sitt råe sound fra konsertlokalet i Stockholm over på plastikk. Så vidt denne anmelderen kan bedømme har ikke «Barna» falt for den fristelsen så mange gjør, nemlig å sitte og flikke på opptakene i ettertid. Dermed leverer de et produkt som nærmest lukter av øl og svenske armhuler. Respekt!

Så kan man naturligvis diskutere hvorvidt det er nødvendig med nok en konsertplate; dette er Bodoms andre siden platedebuten i 1997. «Tokyo Warhearts» fra 1999 hentet naturlig nok materialet fra bandets to første album. Siden den gang har bandet levert tre plater til, hvorav det siste, «Are You Dead Yet?», kom i fjor høst. Det er altså turneen for denne platen de nå har valgt å dokumentere. Undertegnede overvar konserten på Rockefeller 4. februar i år, og dette opptaket er fra Stockholm dagen etter. Det er av denne grunn jeg mener å ha belegg for å påstå at Children Of Bodom på en glimrende måte har greid å fange livesoundet sitt.

Children Of Bodom fremfører melodiøs deathmetal, der gitaristene Alexi Laiho og Roope Latvala duellerer flittig. Keyboardist Janne Warman har også en fremtredende plass i lydbildet, noe som er med på å gi bandet det lille ekstra som skal til for å skille dem fra massen. Siden disse også er meget gode musikere, blir fremførelsen av det relativt komplekse låtmaterialet upåklagelig.

Skiva åpner med «Living Dead Beat» fra siste plata, før tunge og brutale «Sixpounder» fra «Hate Crew Deathroll» viser at Bodom også kan senke tempoet innimellom. Jeg får faktisk litt Pantera-vibber av denne, og det er aldri feil. Siden Hatecrew-platen er min personlige favoritt er det naturlig nok låter fra denne som sitter best også i liveversjon. «Needled 24/7», «Angels Don't kill» og tittellåten er med her. Bandet har også mikset sammen «Bodom After Midnight» og «Bodom Beach Terror», der førstnevnte begynner og avslutter. Dette er også et av de absolutte høydepunktene på skiva.

Som seg hør og bør er det også på «Stocholm Knockout Live» gjort plass til diverse soloutskeielser. Dessverre. Det hjelper ikke at vi snakker om habile musikere; soloer er nesten uten unntak kjedelig på konsert og enda kjedeligere når du ikke en gang kan se hva som skjer på scenen. Det er svært få unntak fra denne regelen. Neil Peart fra Rush er ett av dem, og Children Of Bodom er det ikke. Det blir selvfølgelig for sterkt å si at dette ødelegger albumet, men at det tar bort noe av flyten er det liten tvil om.

Dette er totalt sett et sterkt og ekte konsertopptak fra et meget godt liveband.

Låter:

CD 1
Living Dead Beat
Sixpounder
Silent Night, Bodom Night
Hate Me!
We're Not Gonna Fall
Angels Don't Kill
Deadbeats I
Bodom After Midnight/Bodom Beach Terror
Follow the reaper

CD 2
Needled 24/7
Clash of the Booze Brothers
In Your Face
Hate Crew Deathroll
Are You Dead Yet?
Latvala - Guitar solo
Lake Bodom
Everytime I Die
Downfall