Petersen til angrep på Bondevik

Jan Petersen (H) tar et oppgjør med sin tidligere sjef, og sier at Kjell Magne Bondevik (KrF) ikke har dekning for å skrive at det ble lekket fra regjeringens sikkerhetsutvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Petersen (bildet) angriper sin tidligere sjef Kjell Magne Bondevik. (Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix)Jan Petersen (bildet) angriper sin tidligere sjef Kjell Magne Bondevik. (Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix)

Oslo (NTB):Utspillet kommer to uker etter lanseringen av Bondeviks bok «Et liv i spenning». Her skriver Bondevik at det i 2004 ble lekket til USA fra regjeringens sikkerhetsutvalg om Norges bidrag til NATOs operasjoner i Irak.

- Jeg har i motsetning til det Bondevik synes å ha gjort, sjekket saken. Det er ikke grunnlag for å antyde at en lekkasje fant sted. Amerikanerne dannet seg på egen hånd et bilde av saken. At denne informasjonen skulle ha stammet fra sikkerhetsutvalget er ikke noe annet enn gjetning, en formodning fra noen i vårt system. Dermed ramler hele saken sammen, sier Petersen (H), som nå leder forsvarskomiteen på Stortinget, til Dagbladet.

Han mener Bondevik både burde ha sjekket og dobbeltsjekket saken.

- Det å bli anklaget for å lekke fra sikkerhetsutvalget er en meget alvorlig sak. Jeg synes selv dette har vært svært ubehagelig, sier Petersen.

Bondevik sier via sin rådgiver Øystein Mjærum til Dagbladet at saken ble grundig sjekket. (©NTB)

Personvernpolicy