11/9-helt som president?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere ordfører i New York, Rudolph Giuliani, vurderer å stille som presidentkandidat i USA i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rudolph Giuliani vurderer å stille som presidentkandidat i USA i 2008. Foto: Jim Bourg / Reuters.Rudolph Giuliani vurderer å stille som presidentkandidat i USA i 2008. Foto: Jim Bourg / Reuters.

Rudolph Giuliani var ordfører i New York under terrorangrepet 11. september 2001 og ble svært populær i resten av befolkningen for sitt lederskap under krisen.

Som republikansk ordfører i en av landets mest liberale byer høstet han mye kritikk for innføring av nulltoleranse mot kriminalitet, oppgraderingen av området rundt Times Square og en tøff politikk for å rydde opp i byen.

Han har allikevel vært populær også blant liberale og har moderate politiske standpunkter i flere av de viktige verdisakene. Til tross for at han er katolikk støtter Guiliani retten til abort, er for homofilt partnerskap og ønsker større kontroll av håndvåpen.

melder nyhetsbyrået AP at Rudolph Giuliani har satt ned en komitè for å undersøke mulighetene for å vinne presidentvalget i 2008. I fjor ble en kampanje for å støtte Guilianis kandidatur satt i gang av PR rådgivere og pengeinnsamlingen er allerede i gang.

Allerede i 2000 mente mange at han ville vinne over Hillary Rodham Clinton i en kamp om senatsplassen fra New York. Han trakk seg et halvt år før valget da han fikk diagnosen prostatakreft og Hillary Clinton har siden holdt plassen som senator. Det er ikke umulig at de to vil måle krefter igjen i 2008.