Slik ser den perfekte komiker ut

Får bildet i denne artikkelen deg til å le? Det burde det, skal vi tro engelske forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du en rund ansiktsform med feminine trekk, liten panne og bred nese har du gode forutsetninger for å bli suksessfull komiker.

Det mener i hvert fall britiske forskere, som har forsket seg fram til det perfekte humor-ansiktet ved å hente trekk fra de tyve mest populære komikerne i Storbritannia.

Resultatet ble et ansikt som ligger tett på ansiktet til komikeren Ricky Gervais, kjent fra tv-serien «The Office». Ifølge Ananova uttrykte Gervais sjokk da han fikk høre konklusjonen i undersøkelsen:

- Og jeg som alltid har trodd at min suksess som komiker skyldtes god observasjonsevne, treffsikkerhet og ferdigheter. Og så viser det seg altså at suksessen min bare skyldes et tykt, feminint ansikt!

Forskerne ved universitetet i Stirling tok utgangspunkt i 179 fotografier av komikere som Billy Connolly, Eddie Izzard og Jack Dee. Alle fotografiene var tatt i ulike vinkler, og ble matet i en datamaskin for å lage det perfekte humor-ansiktet.

Undersøkelen ble ledet av Anthony Little, som er doktor i psykologi. Til Ananova forklarer han de feminine trekkene med at de indikerer at personen er medgjørlig og samarbeidsvillig, som gjerne er avgjørende for hvorvidt vi oppfatter en komiker som hyggelig og morsom.

- På samme måte som spedbarn er forhåndsprogrammert til å respondere på varme og tilgjengelighet fra en mors ansikt, får myke, feminine trekk oss til å slappe av og føle oss vel.

Dersom du i tillegg snakker trøndersk, er det bare å troppe opp på standupscenen først som sist.

Artikkelen er oppdatert. Endret «feministiske» til «feminine». Takk til leserne for innspill.

Personvernpolicy