Kongen ønsker samleløsning for kirken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald uttrykte ønske om en samlende løsning i organiseringen av forholdet mellom stat og kirke da han åpnet Kirkemøtet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øyer (NTB): - Kirken betyr fortsatt mye for vårt folk, sa han på møtet.

Kong Harald blir tatt imot av leder av kirkemøtet,Tor Bjarne Bore, under sitt besøk på Kirkemøtet 2006 mandag. (Foto: Knut Falch, Scanpix) Kong Harald blir tatt imot av leder av kirkemøtet,Tor Bjarne Bore, under sitt besøk på Kirkemøtet 2006 mandag. (Foto: Knut Falch, Scanpix)

Kongen i statsråd er Den norske kirkes overhode, men mister den posisjonen hvis stat og kirke skiller lag. Kong Harald ville ikke gå inn i debatten om hvorvidt tiden nå er moden for grunnleggende endringer.

- Den stadige oppmerksomhet rundt spørsmålet henger nok sammen med endringer både i samfunn og kirke, samtidig som det berører forholdet til det som har vært det norske folks verdigrunnlag i århundrer, sa han.

Han uttrykte ønske om at man tilstreber samlende løsninger i et så viktig spørsmål.

- Jeg er glad for at Kirkemøtet har satt av så mye tid til dette spørsmålet. Det at saken har startet så mange samtaler rundt i det ganske land, viser også at folk flest er glad i sin kirke og er opptatt av dens fremtid, sa kong Harald.

Arbeiderpartiets velgere en av gruppene som er positive til å beholde dagens statskirkeordning. Det viser en undersøkelse som avisen Nationen har utført.