«Team Antonsen» solgt til fem europeiske land

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK har solgt TV-rettighetene til «Team Antonsen» til fem europeiske land - Tyskland, Belgia, Nederland, Polen og Romania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er rettighetene til å gjøre egne versjoner av TV-showet som er solgt, og Harald Eia gremmes ved tanken på at han skal bli kopiert av en tysk komiker.

Team Antonsen, her representert ved Harald Eia og Atle Antonsen, i Oslo Spektrum (Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX).Team Antonsen, her representert ved Harald Eia og Atle Antonsen, i Oslo Spektrum (Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX).

- Det er litt hyggelig, men mest av alt er det flaut. Tysk humor er jo helt krise. Nei, dette er flaut, sier Harald Eia til Dagbladet.

For to år siden samlet han opp mot 800.000 seere med suksessen «Team Antonsen» på NRK.

Den nyskapende humoren vakte oppsikt blant mer trauste britiske programmer da de ble nominert til gullrose på TV-festivalen Rose d'Or i Sveits.

- Vi valgte å selge det som et konsept der alt skal testes ut og ingenting er hellig. Det synes folk er kult. Samtidig vet TV-bransjen at det er vanskelig å utvikle nye humorkonsepter, og leter derfor etter noe som allerede er gjort med godt resultat, sier Jan Salling i det danske TV-byrået Zodiak Television World.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slike salg er høyst uvanlige for NRK. Vanligvis går strømmen den motsatte veien. Utenom «Team Antonsen» er det bare «Eldrebølgen» utlandet har vært interessert i. Denne reality-serien er så langt solgt til to land.

I motsetning til teamkamerat Eia er Atle Antonsen stolt over at sketsjene og karakterene han har vært med på å utvikle, vises på utenlandske TV-skjermer.

Han tror det meste av humoren lar seg overføre til andre land, kanskje bortsett fra sketsjen med Joker Nord.

Mer spent er han på utvelgelsen av skuespillere.

- De kan bare drømme om å plukke ut folk som er lik oss: En halsløs bajas (Antonsen selv), en gladkristen, en rølpete rocker og en akademiker, sier Antonsen (©NTB)