Minst 52 drept i ny Irak-vold

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 52 mennesker er drept i nye voldshandlinger i og omkring Bagdad. To selvmordsbombere rev med seg 35 andre i døden i et angrep mot ett av politiets rekrutteringssentere i den irakiske hovedstaden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De drepte var unge menn som ventet på å få slutte seg til politiet. Om lag 60 andre ble såret i dette angrepet, som skjedde i Qadissiyah-distriktet i Bagdad, sa talsmenn for irakisk etterretning ifølge nyhetsbyrået AFP.

Utbrente bilvrak på åstedet for et bombeangrep i Bagdad. Minst 52 mennesker ble søndag drept i nye voldshandlinger i og omkring den irakiske hovedstaden. Opprørerne som kjemper mot den USA-støttede regjeringen i Irak retter i stigende grad sine angrep mot politiets rekrutteringssentere og andre mål tilknyttet sikkerhetstjenestene som regjeringen forsøker å bygge opp (Foto: Mahmoud Raouf Mahmoud, SCANPIX/REUTERS).Utbrente bilvrak på åstedet for et bombeangrep i Bagdad. Minst 52 mennesker ble søndag drept i nye voldshandlinger i og omkring den irakiske hovedstaden. Opprørerne som kjemper mot den USA-støttede regjeringen i Irak retter i stigende grad sine angrep mot politiets rekrutteringssentere og andre mål tilknyttet sikkerhetstjenestene som regjeringen forsøker å bygge opp (Foto: Mahmoud Raouf Mahmoud, SCANPIX/REUTERS).

Angrepet skjedde få timer etter at fire sivile ble drept og ti andre skadd da en bilbombe eksploderte på en hovedvei nær sentrum av Bagdad. I Radwaniyah sør for Bagdad ble tre mennesker drept, blant dem en politimann, da en bilbombe og en bombe i veikanten gikk av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ble det meldt om angrep mot politiet i de irakiske byene Kirkuk og Baquba så vel som i Bagdad. Sunniarabiske opprørere angriper ofte mål tilknyttet den irakiske regjeringens sikkerhetsstyrker, som er under oppbygging.

USA har satt inn store ressurser i å lære opp og utstyre disse sikkerhetsstyrkene. Målet er at de skal ta over mange av oppgavene som i dag utføres av amerikanske soldater, slik at disse soldatene etter hvert kan hentes hjem til USA. (©NTB)