Røkke god for over 20 milliarder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkkes formue har passert 20 milliarder kroner. Og det kan bli mer i tida framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

God kursutvikling for Aker-aksjen den siste tiden har fått kjendismilliardær Kjell Inge Røkkes formue til å vokse ytterligere Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).God kursutvikling for Aker-aksjen den siste tiden har fått kjendismilliardær Kjell Inge Røkkes formue til å vokse ytterligere Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).

Aker-aksjen har hatt en fantastisk kursutvikling den siste tiden. Bare siste måned har aksjen steget med mer enn 16 prosent. Siste uke har Røkkes formuesverdi lagt på seg 1,2 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Røkke sitter på Aker-aksjer for nesten 17,9 milliarder kroner. I tillegg har den kommende rekefiskeren 2,18 milliarder i nettoverdier utenfor børsen.

- I det korte bildet har aksjen gått mye, men på lang sikt er vi veldig positive til Aker. Vi har et langsiktig kursmål på 440 kroner, sier analytikeren Karl Otto Eidem i Glitnir Securities til avisen.

Dersom Aker-aksjen stiger til Eidems nivåer, vil Røkke sitte på Aker-aksjer til 21,6 milliarder kroner, og formuen vil dermed ha steget til 23,8 milliarder.

Eidem forventer et utbytte på 12 til 15 kroner per aksje i Aker. Det vil i så fall gi Røkkes private kasse et påfyll på mellom 590 og 736 millioner kroner. (©NTB)