Kun én hund per familie

Kineserne går til kamp for retten til hundehold. Beijings vanligvis medgjørlige innbyggere raser over regjeringens påbud om at hver familie må nøye seg med én enkelt liten hund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 200 demonstranter samlet seg lørdag i sentrum av den kinesiske hovedstaden der de protesterte mot en ny lov som fastslår at hunder i Beijing ikke skal være mer enn 35 centimeter høye. Større dyr vil bli konfiskert og avlivet, heter det i loven.

- Vi håper verden vil støtte oss i kampen mot denne meningsløse jakten på hunder og mot hundedrap. At en hund er litt stor, gjør den ikke automatisk slem eller farlig, sa en ikke navngitt kvinnelig demonstrant til nyhetsbyrået Reuters.

Høyt lønnsnivå har ifølge BBC ført til økt hundehold. Men fordi hundeskatten er høy, er de fleste hunder uregistrert og ikke vaksinert, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider lørdag. Beijing praktiserer såkalt enhundspolitikk, som ledd i kampen mot rabies.

Rabies, som også kalles hundegalskap, er livsfarlig for mennesker som blir bitt av smittede hunder. Enhundskampanjen har til tider vært drevet like intenst som den såkalte ettbarnspolitikken, en kampanje med sikte på å begrense folketallet i Kina. (©NTB)

Personvernpolicy