Bomber, stress, valg og sex

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Blant mange festlige nyhetsoppslag har jeg blitt opplyst om blant annet bomber og stress, kultur og kulturlov, norske oljemillioner og amerikanske vulgær

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

«Denne uken i riksmediene» er en tjeneste for deg som har ligget i koma, eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag:

NRK meldte søndag at en mann hadde tatt seg inn i resepsjonen og hevdet at han hadde en bombe. Etter å ha ruslet litt rundt i resepsjonen og gangene på Marienlyst, ble han fulgt ut av sjefsresepsjonisten. Mannen skal etter sigende vært forbanna på NRKs nyhetsdekning og forlangt at den blir bedre. Det er likevel uklart om NRK er i stand til å ta oppfordringen til følge. VG kan melde at det hektiske jaget etter lykke og suksess kan ta livet av deg. Stress føyer seg dermed inn i en lang rekke av ting som det viser seg kan ta livet av deg, inkludert selvmord, alkoholmisbruk, stump vold og fall fra svært store høyder. Notabene for oss alle, der altså.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag:

Dagsavisens kommentator er så fornøyd og lettet over regjeringens nyfunne enighet med partene i arbeidslivet at han føler seg kallet til å trekke paralleller til Shakespeare-komedien Stor ståhei for ingen ting . Personlig synes jeg det er mer nærliggende å trekke paralleller mellom regjeringen Stoltenberg og Shakespeare-stykket Richard III. Men meg om det.

Stor ståhei for ingen ting var det likevel da flerkulturminister Giske la frem landets splitter nye kulturlov. Loven pålegger myndighetene å fremme et mangfoldig kulturliv, men sier ingen ting om hvor mye penger man skal bevilge til formålet eller hvilke kulturuttrykk som skal prioriteres. Loven gir heller ingen sanksjonsmuligheter, og gir oss ingen rettigheter vi ikke hadde fra før. Men den tydeliggjør ansvar, hevder ministeren. Det er likevel uklart om loven fremover vil kunne være verdt like mye som papiret den er skrevet på, ettersom papirprisene på lang sikt er ventet å stige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag:

Dagens Næringsliv kan melde at vi er millionærer. En amerikaner har regnet på det og funnet ut at nåverdien av fremtidige oljeinntekter tilsvarer 1,3 millioner per nordmann. Selv om vi ser bort fra usikkerheten i anslagene for fremtidig oljepris er det dog likevel uklart om vi vil få anledning til å bruke pengene på noe vi ønsker oss.

Samtidig ble det klart at valget i USA har gitt demokratene flertall i Kongressen. I en tv-debatt på NRK Fjernsynet kom det frem at flere norske folkevalgte opplever amerikanernes ensidige opptatthet av antall stemmer fra vanlige folk (de rasshøla bruker til og med reklame for å få folk til å stemme), koblet med kandidatenes populistiske lojalitet til velgerne fra sitt valgdistrikt som sykdomstegn ved det amerikanske systemet. Sammenlignet med det 100 år gamle norske arvekongedømmets favorisering av stemmer fra folk som bor langt fra folk og våre folkevalgtes servile lojalitet til partiorganisasjoner med opptil flere medlemmer, er det 200 år gamle amerikanske demokratiet nærmest avleggs. Det er uklart om et så umodent system noensinne vil kunne fostre storheter som Håkon Lie, Carl Ivar Hagen, Kjell Magne Bondevik og Gerd Liv Valla.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag:

Aftenposten Aften kan melde at Oslofolk konverterer til Islam. Totalt har så mange som 1.000 etniske nordmenn i Oslo konvertert, brorparten av dem kvinner som har giftet seg med muslimske menn. Dette tilsvarer svimlende 1,85 promille av Oslos befolkning og vanvittige 1,25 prosent av Norges samlede muslimske befolkning. Det er foreløpig uklart hvordan dette snøraset av konvertitter vil påvirke samspillet mellom Norges rundt 80.000 muslimer som allerede er preget av til dels svært ulik innbyrdes etnisitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag:

I anledning gudskjelov-kvelden er våre kjære tabloider tradisjonen tro og trår til med det vi alle ønsker oss mest av alt: Nyheter om sex. Dessverre er det mest dystre sexnyheter som preger dagen. TV 2 Nettavisen kan melde at en tromsøfyr er tiltalt for å voldta en festkollega med grillpølse mens hun var for full til å være våken. Dagbladet kan melde at en svensk healer har truet seg til sex ved å spå dødelige sykdommer og snarlig død . Og VG kan på sin side melde at en polititopp har hatt sex med en kvinne som kort tid etter ble utvist fra landet, og at en rumpe-rakett endte med sykehusbesøk. En ung brite forsøkte å bryte tilværelsens uutholdelige letthet og kjedsomhet ved å skyte ut en nyttårsrakett fra rumpa. Forsøket resulterte i store skader og indre blødninger. Det er likevel uklart om briten fortsatt kjeder seg.

I helgen og neste uke:

Se opp for horder av konvertitter i Oslo-området.

God kveld, og lykke til.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.


------------------------------------------------------------------------------------
Illustrasjonsfoto forsiden: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX